သူငယ္ခ်င္းေတြနဲ႔ဆုံတုန္း တစ္ခုခုလုပ္စားခ်င္တယ္ဆုိရင္ေတာ့ ပန္ကိတ္လုပ္စားၾကည့္ပါ။အရသာလည္းရွိျပီး အၾကာၾကီးလည္းမလုပ္ရပဲ လုပ္ရတဲ႔နည္းလမ္းေလးကလည္း လြယ္လြယ္ေလးပါ။

ပါ၀င္တဲ့ပစၥည္းေတြကေတာ့

၁။ဂ်ံဳ ၂၈၀ ဂရမ္

၂။ ဆုိဒါ လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၂ ဇြန္း

၃။သၾကား လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၄ ဇြန္း

၄။ဆား ၁ ဇြန္း

၅။ၾကက္ဥ ၂ လံုး ( ေမႊျပီးသား)

၆။ေထာပတ္ႏြားႏုိ႔ဘူး ( စီးတီးမတ္ေတြမွာ အလြယ္တကူ၀ယ္လို႔ရပါတယ္)

၇။ ဗနီလာ လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ ဇြန္း

၈။ေထာပတ္ေပ်ာ္ ၅၀ ဂရမ္

၉။အသီးအရြက္ဆီ အနည္းငယ္

၁၀။ဘိတ္ကင္ေပါင္ဒါမႈန္႔ လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၂ ဇြန္း

ပထမဆံုး ပန္းကန္လံုးထဲကိုအမႈန္႔ေတြအကုန္လံုးထည့္ျပီးေရာေမႊပါ။(ဂ်ံဳမႈန္႕၊ဆား၊သၾကား၊ဆိုဒါ၊ဘိတ္ကင္ေပါင္ဒါ)ျပီးရင္ ေထာပတ္ႏြားႏုိ႔၊ဗနီလာ၊ၾကက္ဥေမႊရည္နဲ႔ေထာပတ္ေပ်ာ္ကုိထည့္ျပီး ေသခ်ာေမႊေပးပါ။ဒယ္ပိုင္းအေသးေလးထဲကို ဟင္းရြက္ဆီအနည္းငယ္ထည့္ျပီးအပူေပးထားပါ။ဆီက်က္သြားရင္ေမႊထားတဲ့အရည္ေတြကို ဇြန္းအၾကီးတစ္ဇြန္းနဲ႔ဆယ္ျပီး ဆီအုိးထဲထည့္ပါ။၃မိနစ္ေလာက္ထည့္ျပီးရင္ တျဖည္းျဖည္းနဲ႔ဘိန္းမုန္႔လိုပံုုစံျဖစ္လာတာေတြ႔ပါလိမ့္မယ္။ခဏေနရင္ တစ္ဖက္ကိုလွည့္ျပီးျပန္ေၾကာ္ေပးပါ။ေရႊေရာင္သမ္းလာျပီဆိုရင္ေတာ့ခ်လို႔ရပါျပီ။ျပီးရင္အေပၚကေနစေတာ္ဘယ္ရီယိုျဖစ္ျဖစ္၊အသီးျဖစ္ျဖစ္တင္ျပီး အရသာရွိတဲ႔ ပန္ကိတ္ကိုစားလို႔ရပါျပီ။

Buzzy Team မွ စီစဥ္တင္ဆက္ေသာ buzzy.com.mm တြင္ ေဖာ္ျပပါရွိေသာ သတင္းမ်ား၊ သတင္းေဆာင္းပါးမ်ား၊ ဘာသာျပန္ေဆာင္းပါးမ်ားကို မည္သည့္ facebook စာမ်က္ႏွာ ၊ website မ်ားတြင္မဆို ျပန္လည္ကူးယူ ေဖာ္ျပျခင္းကို ခြင့္မျပဳပါေၾကာင္း အသိေပး ေၾကညာအပ္ပါသည္။

Facebook Conversations