Casserole ကို အမ်ဳိးမ်ဳိးလုပ္စားၾကပါတယ္။ Casserole ဆိုတာ ျပင္သစ္ဘာသာစကားမွ ဆင္းသက္လာတာျဖစ္ပါတယ္။ အေမရိကန္နဲ႔ ဥေရာပႏုိင္ငံအခ်ဳိ ႔မွာေတာ့ ၾကက္သား၊ တူနာနဲ႔ မ်ဳိးစံုေသာ အသီးရြက္ေတြအသံုးျပဳျပီး ဆန္ ၊ ဂ်ဳံမႈန္႔ ၊ အာလူး နဲ႔ ပါစတာတို႔ကိုေရာစပ္ျပီး ခ်က္ျပဳတ္ၾကပါတယ္။ ဒီတစ္ခါေတာ့ Casserole ကို ဝက္ေပါင္ေျခာက္နဲ႔ ပါစတာေရာျပီးျပဳလုပ္ပံုကို ေဖာ္ျပေပးသြားမွာပါ။
ပါဝင္ပစၥည္း
- ပါစတာ ၁၅ဝ ဂရမ္
- ဝက္ေပါင္ေျခာက္ ၂ဝဝဂရမ္
- ေထာပတ္ လက္ဖက္ရည္ဇြန္း(၄)ဇြန္း
- ၾကက္ဥ ၃လံုး
- ပဲလံုးစိမ္း ၂ဝဝဂရမ္
- ခ်ိစ္ ၁၅ဝ ဂရမ္
- ၾကက္သြန္ျဖဴ တစ္လံုး
- ဆား နဲ႔ င႐ုတ္ေကာင္းမႈန္႔
လုပ္နည္း
၁.) ပါစတာကို ေရေႏြးထဲထည့္ျပဳတ္၊ ျပဳတ္လုိ႔ျပီးရင္ ေထာပတ္နဲ႔ေရာနယ္ထား ။
၂.)၀က္ေပါင္ေျခာက္ကို ပါးပါးလွီးျပီး ၾကက္သြန္ျဖဴနဲ႔ေၾကာ္
၃.) ၾကက္ဥကို ဒိန္ခ်ဥ္ ၊ ခ်ိစ္ နဲ႔ေရာေမႊ
၄.) ျပီးရင္ ပါစတာနဲ႔ ပဲလံုးစိမ္းတို႔ကို ထပ္ေရာ ၊ ဝက္ေပါင္ေျခာက္ကိုေတာ့ ခြက္တစ္ခုတည္းထည့္ထားျပီး ပံုေဖာ္ပါ။
၅.) ပါ၀င္ပစၥည္းအားလံုးကိုေရာစပ္ျပီး အေပၚက ခ်ိစ္အမႊေလးေတြျဖဴးျပီးရင္ ၁၅မိနစ္ေလာက္ေပါင္းထားပါ။ ကဲ... အရသာ႐ွိတဲ့ Casserole ေလးကို သင္စားသံုးႏုိင္ပါျပီ။ လုပ္ပံုလုပ္နည္း ဗီဒီယုိေလးလည္း ေဖာ္ျပေပးလိုက္တယ္ေနာ္။
Facebook Conversations