အရမ္းလြယ္ျပီး စားလို႔ေကာင္းမွေကာင္း...

Casserole ကို အမ်ဳိးမ်ဳိးလုပ္စားၾကပါတယ္။ Casserole ဆိုတာ ျပင္သစ္ဘာသာစကားမွ ဆင္းသက္လာတာျဖစ္ပါတယ္။ အေမရိကန္နဲ႔ ဥေရာပႏုိင္ငံအခ်ဳိ ႔မွာေတာ့ ၾကက္သား၊ တူနာနဲ႔ မ်ဳိးစံုေသာ အသီးရြက္ေတြအသံုးျပဳျပီး ဆန္ ၊ ဂ်ဳံမႈန္႔ ၊ အာလူး နဲ႔ ပါစတာတို႔ကိုေရာစပ္ျပီး ခ်က္ျပဳတ္ၾကပါတယ္။ ဒီတစ္ခါေတာ့ Casserole ကို ဝက္ေပါင္ေျခာက္နဲ႔ ပါစတာေရာျပီးျပဳလုပ္ပံုကို ေဖာ္ျပေပးသြားမွာပါ။ 

ပါဝင္ပစၥည္း

- ပါစတာ ၁၅ဝ ဂရမ္

- ဝက္ေပါင္ေျခာက္ ၂ဝဝဂရမ္

- ေထာပတ္ လက္ဖက္ရည္ဇြန္း(၄)ဇြန္း 

- ၾကက္ဥ ၃လံုး 

- ပဲလံုးစိမ္း ၂ဝဝဂရမ္ 

- ခ်ိစ္ ၁၅ဝ ဂရမ္ 

- ၾကက္သြန္ျဖဴ တစ္လံုး 

- ဆား နဲ႔ င႐ုတ္ေကာင္းမႈန္႔ 

လုပ္နည္း 

၁.) ပါစတာကို ေရေႏြးထဲထည့္ျပဳတ္၊ ျပဳတ္လုိ႔ျပီးရင္ ေထာပတ္နဲ႔ေရာနယ္ထား ။

၂.)၀က္ေပါင္ေျခာက္ကို ပါးပါးလွီးျပီး ၾကက္သြန္ျဖဴနဲ႔ေၾကာ္ 

၃.) ၾကက္ဥကို ဒိန္ခ်ဥ္ ၊ ခ်ိစ္ နဲ႔ေရာေမႊ

၄.) ျပီးရင္ ပါစတာနဲ႔ ပဲလံုးစိမ္းတို႔ကို ထပ္ေရာ ၊ ဝက္ေပါင္ေျခာက္ကိုေတာ့ ခြက္တစ္ခုတည္းထည့္ထားျပီး ပံုေဖာ္ပါ။  

၅.) ပါ၀င္ပစၥည္းအားလံုးကိုေရာစပ္ျပီး အေပၚက ခ်ိစ္အမႊေလးေတြျဖဴးျပီးရင္ ၁၅မိနစ္ေလာက္ေပါင္းထားပါ။ ကဲ... အရသာ႐ွိတဲ့ Casserole ေလးကို သင္စားသံုးႏုိင္ပါျပီ။ လုပ္ပံုလုပ္နည္း ဗီဒီယုိေလးလည္း ေဖာ္ျပေပးလိုက္တယ္ေနာ္။ 

Buzzy Team မွ စီစဥ္တင္ဆက္ေသာ buzzy.com.mm တြင္ ေဖာ္ျပပါရွိေသာ သတင္းမ်ား၊ သတင္းေဆာင္းပါးမ်ား၊ ဘာသာျပန္ေဆာင္းပါးမ်ားကို မည္သည့္ facebook စာမ်က္ႏွာ ၊ website မ်ားတြင္မဆို ျပန္လည္ကူးယူ ေဖာ္ျပျခင္းကို ခြင့္မျပဳပါေၾကာင္း အသိေပး ေၾကညာအပ္ပါသည္။

Facebook Conversations